dimecres, 30 de setembre del 2015

Terrània, la màgia de la creativitat





S'acaba el setembre i la tardor mandreja abans d'instal.lar-se als boscos. Fem una mica el ronsa a la música que ens va portant cap endins per acollir-nos i permetre'ns deixar anar les nostres fulles caduques, malgrat l'encant seductor del sol de migdia a la platja que lentament es comença a refer de l'atac estival. 



Montblanc, a la Conca de Barberà, tanmateix, amb vent, pluja o sol,  es vesteix de gala per obrir les portes de l'antiga església de Sant Francesc per acollir la tretzena edició de Terrània, el festival internacional de ceràmica. Artistes vinguts d'arreu de Catalunya, d'Espanya, França, Regne Unit, República Txeca i, fins i tot, Lituània, omplen l'estança de peces de ceràmica creades amb varietat de tècniques i materials. 



Ens conviden a deixar-nos seduir per animals fantàstics, per teteres on les vies de tren ens porten a un món suggerent, per personatges de contes tradicionals amb el flautista que encisa els ratolins per fer-los fora de la ciutat, per la quotidianitat de tasses i tota mena de peces de cuina que fan més càlids els nostres àpats i, encara, per la senzillesa sensualment àeria de les joies que sorgeixen quan l'ànima està en pau per deixar sortir la seva màgia creativa.


5 comentaris:

  1. És preciós!!!. Per aquest any he arribat tard, però prenc nota per l'any que ve...
    Moltes gràcies per fer-nos la fira més propera!!
    Ona

    ResponElimina
  2. Gràcies Dolors. Sempre és un plaer aprendre i conèixer. Més quan qui ho conta ho fa amb el cor.
    Emili i Carme

    ResponElimina
  3. Te pinta de ser una bona fira i pel que dius, Dolors, a nivell internacional. Gràcies a tu, la tenim una mica mes a prop.
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  4. Quines ganes, de q torni se te mbre! !!

    ResponElimina